Dünyada hala 2016’yı yaşayan bir ülke var: Peki bu nasıl mümkün olabilir?
2016’ya geri dönmek istiyorsanız muhtemelen bunu kullanabileceğiniz çok kolay bir yol olduğunu bilmiyorsunuzdur. Ancak şunu belirtmemiz gerekiyor ki bu yolu takip etmek size tam olarak beklediğiniz sonucu vermeyecektir. Etiyopya’ya seyahat etmek sizi gerçekten zamanda geriye götürmeyecek olsa da ülkenin şu anda 2016 yılını yaşıyor olması oldukça ilginç.
Bugün dünyanın çoğu tarafından kullanılan takvim olan Gregoryen takvimi her zaman standart takvim değildi. Bu takvimin kabul süreci ve Bu süreçte 10 ile 13 gün arasında kaybeden ülkelerin hikayesi Haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
Dünya çapında birçok ülke artık Gregoryen takvimini kullanıyor olsa da, yılı ölçülebilir dönemlere bölmenin başka yollarını kullanan birkaç ülke de var. Örneğin Etiyopya’da 13 aylık takvim kullanılıyor.bu aylar Meskerem, Tikimt, Hidar, Tahsas, Tir, Yakatit, Maggabit, Myazya, Ginbot, Yıl, Hareket et, NehasaVe Pagume denir. Yıla bağlı olarak 30 günlük, 31 günlük ve 28 veya 29 günlük aylardan oluşan karma bir ay sistemi yerine, Etiyopya takviminde her biri 30 günlük 12 ay ve ardından beş veya altı günlük bir son ay bulunur. Artık yıl olup olmadığına dair. .
Ziyaretçilerin kafasını daha da karıştırmak için, günün saatlerinin aynı sistemi takip etmemesi, günlerin gece yarısı yerine sabah 6:00’da başlayan 12 saatlik iki yarıya bölünmesi.
Etiyopya’nın neden 2016 yılını yaşadığının cevabı MS 500 yılına kadar uzanıyor.
Gregoryen takvimi gibi Etiyopya takvimi de İsa’nın doğuşuna dayanmaktadır. Katolik Kilisesi, İsa’nın MS 500 yılındaki doğum zamanına ilişkin hesaplamalarını değiştirdi, ancak Etiyopya kilisesi değiştirmedi ve tüm farklılıklara ek olarak, bu, Etiyopya yeni yılını Gregoryen takvimine göre 11 Eylül’e yerleştirdi. Afrika’da hiçbir zaman sömürgeleştirilmemiş tek ülke Etiyopya2016 yılında hala hayatta çünkü eski hesaplamaları kullanmaya devam ediyor.