Haber

Bakan Göktaş: “AK Parti eylem partisidir”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, önümüzde çok önemli bir yerel seçim olduğunu hatırlatarak, “Van’da son seçime katılım yüzde 80’in biraz altındaydı. Çok çalışmalı ve bunu herkese göstermeliyiz” dedi. Türkiye Yüzyılı bir hayal değil.”

Bir dizi programa katılmak üzere Van’a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, sabah saatlerinde Van Ferit Melen Havalimanı’nda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Balcı ile il protokolü tarafından karşılandı. Bakan Göktaş, buradan Van Valiliğini ziyaret etmek üzere kent merkezine geçti. İlk olarak valilik makamını ziyaret eden Bakan Göktaş, gurur defterini imzalayarak Vali Ozan Balcı ile makamında bir süre görüştü, ardından AK Parti Van İl Başkanı oldu. Burada toplanan partililere seslenen Bakan Göktaş, Van’a ilk kez geldiğini belirterek, “Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Böylesine coşkulu bir organizasyonla tanışmaktan hem gurur duyuyorum, hem de mutluluk duyuyorum. Başkanımızı da tebrik ediyorum.” ve tüm teşkilat mensuplarımız.Van “Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehir. Tarih boyunca barış ve huzur içinde yaşadığımız gibi, bundan sonra da aynı barış ve huzuru korumak bizim görevimizdir” dedi.

AK Parti iktidarı döneminde birçok başarıya imza attıklarını belirten Bakan Göktaş, şöyle devam etti:

“Türkiye, 21 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak bir noktaya geldi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da birçok hizmet verdik. Bugün aslında açılışlarımızın bir kısmını gerçekleştirmek üzereyiz. Van depreminden sonra teslimatlarını yaptık. Kısa sürede vatandaşlarımıza 32 bin TOKİ konutu. Bunlar: Gerçekten partimizin gururu hizmetlerdir. AK Parti olarak aziz milletimiz için 21 yıldır yorulmadan çalışıyoruz. Hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu. AK Parti iktidarları döneminde ülkemizin her noktasına ulaşmak için elimizden geleni yaptık. ADEM ASDEP’li olmasaydı “Kuruluşlarımız gece gündüz yorulmadan çalışmaya devam etse de Hizmetleri gerekli yerlere taşıdık. Sizi bir kez daha tebrik ediyorum.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Van’da farklı konularda çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Göktaş, “7 adet sosyal hizmet merkezimiz (SHM) var. Aile sosyal destek programı (ASDEP) çalışanlarımız var. Faydalanan depremzedelerimiz var. Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinden Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen vatandaşlarımız dahil olmak üzere 45 bin vatandaşımız faydalandı.Van’da 14 adet çocuk yurdumuz var.Toplam kapasitemiz 82 olup bu yurtlarda 73 çocuğumuz kalmaktadır.1 adet çocuk yurdumuz bulunmaktadır. Çocuk yurt sitesi 2012 yılından bu yana çocuklarımız için 250 milyon liranın üzerinde harcama yaptık.Sosyal Ekonomik Güçlendirme (SED) Programı kapsamında aileleriyle desteklenen çocuk sayımız 4 bin 553.Bağlantılı bakım ve rehabilitasyon merkezimiz var. Bakanlığımız ile 60 kişi kapasiteli. 2 adet 356 kapasiteli özel engelli bakım merkezimiz bulunmaktadır. Ayrıca bakanlığımıza bağlı 1 adet huzurevi ve yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 33 yaşlımıza hizmet vermekteyiz. Van’da 79,5 milyon liralık yatırım sürüyor. Tamamlanan proje tutarı 16,7 milyon liradır. Kasım ayında Özalp ilçesinde sosyal hizmet merkezimiz açılacak. Size müjdeyi vereyim. Başkale ilçesinde belediye tarafından bakanlığımıza tahsis edilen bina sosyal hizmet merkezi olarak kullanılacak. 67 bin 961 metrekarelik alanda Türkiye’nin ikinci sosyal hizmet kampüsü olacak Van Sosyal Hizmet Kampüsü’nün temelini bugün atacağız” dedi.

AK Parti’nin bir eylem ve hizmet partisi olduğunu belirten Bakan Göktaş, “Covid gibi küresel bir sorunun tüm ekonomileri mahvettiği bir dönemden sonra ne yazık ki ‘Yüzyılın Felaketi’ni yaşadık. Allah bizi sınamasın. yine böyle ağrılar var. Şokun ne olduğunu anlıyoruz.” Peki, biliyorsun. Depremin ardından tüm kurumlarımız işçilerimizle birlikte gece gündüz demeden çalıştı ve çalışmaya devam etti. Depremden zarar gören tüm illerimizin yaralarını en kısa sürede sardık ve sarmaya da devam ediyoruz. Böylesine zorlu bir dönemden geçtiğimiz seçimlerde teşkilatımız büyük bir özveriyle çalıştı. Sonuçta Sayın Cumhurbaşkanımızı bir kez daha hak ettiği yerde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Teşkilatımızın her bir üyesinin bunda büyük katkısı var. Artık önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Van’da son seçimde katılım yüzde 80’in biraz altındaydı. Katılım oranını arttırmalıyız. Gece gündüz yorulmadan çalışmaya devam edelim. Oy oranımızı artırmak için ulaşabildiğimiz herkese ulaşmalıyız. Daha fazlasını yapmalıyız. Geçmişte daha yüksek oylar aldık. Tekrar satın alabiliriz. Başka hiçbir şeye gerek kalmadan sadece çok sıkı bir saha çalışması yapmak gerekiyor. Çok çalışmalı ve ‘Türkiye Yüzyılı’nın bir hayal olmadığını herkese göstermeliyiz. Bunu Van’a geldiğimde anladım. Organizasyon uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Her biriniz birbirinize saygıyla, sevgiyle, barışla çalışıyorsunuz. Halkımız bize güveniyor. Bu inancın boşuna olmadığını gösterelim. Ekmeğimizin, tuzumuzun ortak olduğunu gösterelim. Ortak bir servete sahip olduğumuzu gösterelim. Elini sıktığımız, evini ziyaret ettiğimiz, işyerini ziyaret ettiğimiz her vatandaşımıza, zorlukların üstesinden birlikte geleceğimizi gösterelim. Milletimizin tek arzusu var. AK Parti teşkilatımızı sahada görmek. Yanında gör. Komşularımızın, dostlarımızın, akrabalarımızın elinden samimiyetle tutalım. Gözlerinizin içine içtenlikle bakalım. Hizmetlerimizi ve yaptıklarımızı çok iyi anlatmamız gerekiyor. Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde gösterdiğimiz başarıyı yerel seçimlerde de göstereceğimizi umuyorum. Biz birbirimize yakın olursak seçmen de bize yakın olur. Tüm teşkilatımız, teşkilatımızın her bir üyesi el ele, gönülden seçmenin karşısına çıksın. Bugün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de kırgınlıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakıp, aynı çatı altında el ele, bir dava uğruna yürümeye devam edelim. Bize yakışan kardeşlik dayanışmasıdır. Hepinizi sevgiyle selamlıyoruz; “Van için, Türkiye için, AK Parti için verdiğiniz bütün emeklerden dolayı Allah sizden razı olsun” dedi. – KAMYONET

habernizip.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu